19 Eylül 2015 Cumartesi

Bu Haftanın Filmi Burak Aksak'dan...


Merhaba arkadaşlar...
Geçen hafta da söylediğim gibi yavaş yavaş sinema sezonu açılıyor. Bu haftaki filmimiz de yerli yapımlardan 'Kara Bela'...

Hepimizin 'Leyla ile Mecnun'un senaristliğinden tanıdığı, 'Bana Masal Anlatma'nın da senaristi ve yönetmeni Burak Aksak yine güzel ve absürt komediye imza atmış.


Kadroda yine Leyla ile Mecnun'dan Erdal Bakkal olarak tanıdığımız Cengiz Bozkurt filmin yükünü omuzlamış diyebiliriz. 

Bunun haricinde kadroda; Seda Bakan, Erkan Kolçak Köstendil, Cihan Ercan, Tarık Ünlüoğlu, Berat Yenilmez, İştar Gökseven, Erdal Tosun yer alıyor.

Filmin konusuna gelirsek; Hayatı hep kuralına göre yaşamış Kudret’in düzeni yaşadığı sürpriz olaylarla tepetaklak olur. O da çok sevdiği arabasına atlayıp Antep'e doğru yola çıkar. Yolculuk boyunca hem arabasının hem de Kudret'in başına gelmeyen kalmaz. Kudret yüzlerce kilometrenin sonunda hem dostluğun önemini keşfedecek hem de kuralsız yaşamın keyfini öğrenecektir (www.beyazperde.com ‘dan alıntıdır).
Benim yorumlarıma gelirsek, Burak Aksak özellikle, toplumda kemikleşmeğe çalışan Amerikan kültürüne yoğun şekilde eleştiri getirmiş.
Çevreci olmaya, kamu spotlarına ve gündem klişelerine uğramadan geçmemiş Burak Aksak.
Bu filmde dikkatimi ise en çok önceleri fazlaca antipatik bulduğum ‘Ulan İstanbul’la mahallemizin delikanlısı haline gelen Erkan Kolçak Köstendil (Güven) sempatisiyle gönlümü kazandı.


Tabi bunlar benim yorumum. Sizler de izledikten sonra yorumlarınızı eklemeyi unutmayın ;)

Burak Aksak Kimdir?

İlköğrenimini Yedikule’de, orta öğretimini ise Koca Mustafa Paşa Lisesinde tamamlamıştır. Şu an hâlâ Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde okumaktadır. 2006 yılında kazandığı bursla Plato Film Okuluna girmiştir. Ayrıca Ekol Drama Sanat Okulu’nda “Kamera Önü Oyunculuğu" eğitimi vermektedir. Televizyon hayatına kuzeni Selçuk Aydemir'le beraber senaristliğini yapıp yönettiği TRT’de yayınlanan ‘Ramazan Güzeldir’ dizisiyle başlayan Burak Aksak, yine TRT'de Onur Ünlü'nün yönettiği ‘Leyla ile Mecnun'un senaristliğini yapmıştır. ‘Leyla ile Mecnun’ dizisi yayından kaldırılınca ‘Ben de Özledim’ dizisinde senaristlik yapmaya devam etmiştir. BKM'nin yapımını üstlendiği, 9 Ocak 2015'de vizyona girmiş olan ‘Bana Masal Anlatma’ adlı sinema filminin hem senaristi hem de yönetmenidir. 2013 yılından günümüze aylık yayınlanan OT Dergi'de düzenli olarak yazmaktadır (Özgür Ansiklopedi www.vikipedi.com ‘dan alıntıdır).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder